Splošni pogoji

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine Astrocenter so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za prodajo preko interneta in elektronsko poslovanje.

S spletno trgovino, ki je namenjena zakupu minut za storitve ponudnika, upravlja podjetje TVT d.o.o., Škapinova ulica 2, 3000 Celje, matična številka: 8419612000, ID za DDV: 40053750, ki je hkrati tudi ponudnik storitev elektronskega poslovanja (v nadaljevanju »ponudnik«). Pozorno preberite splošne pogoje poslovanja spletne trgovine.

Z vstopom v spletno mesto astrocenter.si obiskovalci potrjujejo, da so s temi pogoji seznanjeni, da z njimi soglašajo ter da jih njihove določbe zavezujejo brez omejitev. 

Ponudnik si pridržuje pravico do kakršnih koli sprememb splošnih pogojev poslovanja brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave in so za uporabnika spletne trgovine zavezujoče. Obstaja možnost, da je zaradi različnih tehničnih razlogov poslovanje preko naše spletne trgovine oteženo. Zato si ponudnik pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi prodajo.

Ponudba v spletni trgovini se lahko zaradi narave poslovanja spreminja dnevno. Fotografije in slike, objavljene na spletni strani, so last podjetja TVT d.o.o. Teh predmetov ni dovoljeno kopirati za komercialno uporabo ali distribucijo, prav tako jih ni dovoljeno spreminjati ali znova objavljati na drugih spletnih mestih. To spletno mesto lahko vsebuje tudi slike, za katere je ponudnik pridobil pravico do uporabe, vendar so zaščitene z avtorskimi pravicami tretje strani. 

S temi Splošnimi pogoji poslovanja se opredeljuje delovanje spletne trgovine, pravice in dolžnosti obiskovalca, uporabnika in kupca ter poslovno razmerje med trgovcem in uporabnikom kot kupcem izdelkov iz ponudbe spletne trgovine.

Naročanje

Naročanje ali sklepanje pogodbe na daljavo se opravi v slovenskem jeziku in je hranjeno na sedežu podjetja. Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo oddano. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave tudi telefonsko kontaktira uporabnika (kupca) na sporočeno kontaktno telefonsko številko. Ob plačilu s plačilno ali kreditno kartico ter ob plačilu s storitvijo Valu moneta ali mobilno denarnico Valu kupec takoj na vnešeni elektronski naslov dobi potrdilo o nakupu, v ločenem elektronskem sporočilu pa še kodo za pogovor. Ko kupec prejme obvestilo, da je naročilo v sprejeto in v ločenem elektronskem sporočilu dobi kodo, je naročilo nepreklicno sklenjeno. V primeru, da kupec izbere plačilo po predračunu, prejme na vnešeni elektronski naslov podatke za izvedbo plačila. Ko ponudnik na svoj transakcijski račun prejme kupčevo nakazilo, kupcu po elektronski pošto sporoči njegovo kodo. Postopek lahko traja do dva delovna dneva.

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

Plačilo po predračunu/nakazilo na račun ponudnika:

Kupec na vnešeni elektronski naslov prejme potrdilo naročila in podatke za izvedbo plačila. Ko ponudnik na svoj transakcijski račun prejme kupčevo nakazilo, kupcu po elektronski pošto sporoči njegovo kodo. Postopek lahko traja do dva delovna dneva. V kolikor v 72 urah od izdanega e-poštnega sporočila s potrditvijo naročila in podatki za plačilo ne bomo prejeli potrdila o vašem plačilu, bo vaš nakup zavrnjen.

Paypal:

V kolikor spletna trgovina to omogoča lahko storitev plačate s Paypal računom. Paypal.com je ponudnik varnega e-plačevanja s kreditnimi karticami. Prijavite se s podatki vašega PayPal računa, kjer nato potrdite plačilo naročila. Vaše plačilo bo zabeleženo pri nas in takoj boste na vnešeni elektronski naslov dobili kodo za pogovor.

Plačilne ali kreditne kartice:

V kolikor spletna trgovina to omogoča lahko storitev plačate s plačilno ali kreditno kartico. Plačilo poteka preko ponudnik varnega e-plačevanja s kreditnimi karticami Stripe. Podatkov o vaši kartici ponudnik ne hrani. Po potrditvi kartičnega plačila, bo vaše plačilo zabeleženo pri nas in takoj boste na vnešeni elektronski naslov dobili kodo za pogovor.

Izdaja računa

Kupec na elektronski naslov prejme potrdilo o nakupu. Račun hranijo v računovodstvu ponudnika in se kupcu na njegovo željo pošlje na želeni elektronski naslov.

Cene

Vse cene v spletni trgovini so v evrih in vključujejo DDV (davek na dodano vrednost). Za vsa naročila veljajo trenutne cene, ki pa jih lahko spremenimo brez predhodnega obvestila. Vse cene v spletni trgovini so cene izdelkov in ne vsebujejo stroškov morebitne dostave po pošti. Vse cene veljajo samo za elektronsko naročilo izdelkov prek spletne trgovine. Lahko se zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru je kupec o tem pisno ali ustno obveščen in mu je ponujena možnost odstopa od pogodbe.

Dostava

Koda za koriščenje zakupljenih minut se kupcu dostavi po elektronski pošti. V kolikor želi kupec dostavo po redni pošti na svoj naslov, se pošiljanje zaračuna 1 (en) evro.

Zavrnitev naročila

Naročilo, za katerega se ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki, s katerimi spletna trgovina razpolaga, ne more izvesti, se lahko zavrne. Potrošnik ne more zahtevati izpolnitve takega naročila.

Komunikacija z uporabniki

Komunikacija z uporabniki spletne trgovine Astrocenter poteka preko spletne strani, preko elektronskih sporočil in preko družabnih omrežij podjetja TVT d.o.o. Vsa elektronska obvestila bodo jasna in nedvoumna, jasno razviden pošiljatelj in jasno bo predstavljen način odjave od oglasnih sporočil.

Varovanje zasebnih podatkov

Večino strani v naši spletni trgovini lahko obiščete, ne da bi morali razkriti svoje osebne podatke, na primer vaše ime, naslov in e-poštni naslov. Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Za nakup v naši spletni trgovini potrebujemo vaše osebne podatke. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Vsi osebni podatki uporabnika spletne trgovine so zaupni in ne bodo v nobenem primeru posredovani ali razkriti nepooblaščenim osebam ali tretjim osebam, razen za namen potrditve veljavnosti nakupa s plačilno kartico, dostave izdelkov, trženja in promocije. Ponudnik izvaja vse potrebne ukrepe za varovanje zaupnosti osebnih podatkov. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam na način, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko in protivirusno zaščito svojega računalnika. Kljub temu pa nekatere informacije pridobimo samodejno z uporabo piškotkov in drugih standardnih orodij v spletni industriji. Uporaba piškotkov in spletnih signalov nam omogoča, da prepoznamo vaš IP naslov, vrsto brskalnika, ki ga uporabljate, in vašo splošno aktivnost na spletu. Če v vašem računalniku izklopite piškotke, nakupa v spletni trgovini ne bo mogoče opraviti. Več o politiki zasebnosti lahko preverite na povezavi. Nakupovanje in plačevanje preko spletne trgovine je varno.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti za nedelovanje spletne strani astrocenter.si, ki je posledica izpada omrežja pogodbenih partnerjev, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno motile uporabo storitev.